PDA

View Full Version : went to beaver springs saturday 4-20-13



cas23
04-21-2013, 01:03 PM
well, went to Beaver Springs Dragway with my car. didnt start off too good, right off the line the first 2 passes i blew couplers off. after they were fixed it was running pretty dang good. it was running 12.8s conisistantly, and ran 2 12.7s. fastest it went was 12.741 at 103.91 mph best 60 was 1.722.

made about 11 runs, including the ones with trouble. the last one was all she had. it poped and banged, blew oil out the the pcv, it was out against the pass side. it had enough to get on the trailer. its very lazy. makes a lot of noise. im gonna check it out today. but the 2 passes before that it fell on its face half track, so i think it leaned out. which could mean burnt pistons. time to decide on a bottom end. darn. lol

heres a cpl time slips.

sixty 1.723
330' 5.15
1/8th 8.06
mph 84.14
1000' 10.614
1/4 12.785
mph 103.51

1.722
5.135
8.04
84.44
10.57
12.741
103.94

sixty 1.749
330' 5.188
1/8th 8.131
mph 83.64
1000' 10.688
1/4 12.86
mph 103.01

videos

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YPfLzyskCGU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BKE3w6HfyHc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_L__YOT9wjQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Z6xRwbDLg6Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YITSOk6BNCk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MagpoweredSC
04-22-2013, 05:55 PM
Looks like you popped the headgaskets on the first vid? I've run my 93 at beaver several times.

cas23
04-23-2013, 09:20 AM
it pushed a lot of oil out the dipstick and actually blew out the pcv, i think its hurt pretty bad. i think it broke a piston. i havent even pushed it off the trailer yet to look at it.

neverfastenough
04-23-2013, 09:32 AM
I bet theres a hole in one of your melted pistons:p

cas23
04-23-2013, 02:04 PM
Im sure ill find something like that also lol. ohh well

Ira R.
04-23-2013, 02:47 PM
Shame you hurt it. Nice numbers for this early in the season.

Ira

MagpoweredSC
04-23-2013, 03:59 PM
Was that stock bottom end? Also what for tuning are you running?

no164ford
04-23-2013, 05:00 PM
Nice runs, Sucks it let go we never even got out to run together this year. Are you going to get it fixed any time soon? Or is it going to have to hold off? I did notice on most of the runs car seemed to start smoking in 3rd gear thinking something gave out before it blew:(

superdadsc
04-23-2013, 05:05 PM
That sucks! Nice running SC. I have watched all your video's! If it was a stock bottom end how many miles did you have on it?

Now you get to build a new one. :DThat hurts the wallet :eek:but sure gets those juices flowing on having a new motor!:D

Good luck. You should start a thread on what you plan on doing.

Stephen