PDA

View Full Version : can anyone identify this connector



ghostryder
10-26-2013, 08:15 PM
it is under the dash tied up with the wiring the goes to the multifunction switch.

820
10-26-2013, 08:49 PM
If your car is a stick it may be to the clutch safty and part of the cruise control. best i can remember that is what it looks like, but i would have to look at mine.

the-big-e
10-26-2013, 10:45 PM
Looks like an OEM connector for the radio.....

bumpskier45
10-26-2013, 10:49 PM
I just replace my Dash a few months ago,that is the radio connector.

RalphP
10-27-2013, 12:51 AM
Bumpskier - Not enough connections (the OEM non-premium non-JBL radio has two, 8 pin connectors, one of which is shared with the premium and JBL systems) and tabs on the ends, not in the middle of the body.

Ghostryder - The shape LOOKS like a 1990 Clutch Safety Switch harness, and it's got the right number of connectors. What year is your SC? Auto or manual?

For 1990 (the year EVTM I have to hand) there's a shorting block on the clutch plug on auto cars, so that the clutch interrupt doesn't, well, interrupt ...

RwP

ghostryder
10-27-2013, 07:31 AM
1990 automatic

XR7 Dave
10-27-2013, 08:32 AM
Looks like your dash came from a different year SC which means that it won't work in your car.

That is the clutch switch plug and the fact that it has a cap on it indicates it's from an auto car of a newer vintage which means that there are going to be other wiring issues since the dash harness is different in later years (1989/90 auto's did not have the clutch switch harness at all).

ghostryder
10-27-2013, 08:38 AM
I swapped in a 92 dash for the ATC. what other issues could I have?

XR7 Dave
10-27-2013, 08:53 AM
I swapped in a 92 dash for the ATC. what other issues could I have?

Sorry bud, take it back out. There are a ton of things that are different. I'm not going to guarantee it doesn't go up in smoke when you connect power to it.

ghostryder
10-27-2013, 09:30 AM
i have it running. only problem is my my low beams come on when i push the mfs for the high beams to come on the low beams come on flash to pass works fine but when turn on headlights all the light come on accept the low beams

i changed all the wiring harnesses

XR7 Dave
10-27-2013, 09:52 AM
i have it running. only problem is my my low beams come on when i push the mfs for the high beams to come on the low beams come on flash to pass works fine but when turn on headlights all the light come on accept the low beams

i changed all the wiring harnesses

In that case, you need the multifunction switch that came with the dash.

ghostryder
10-27-2013, 10:27 AM
oooooh!! no longer have that car i'm going to have to buy a 92 mfs.

but going to check the dual coil relay first

the-big-e
10-27-2013, 10:49 PM
I've got a good selection of MFSs......

I'll need to know if you need part BAD or CAD....

ghostryder
10-28-2013, 05:50 PM
need one with BAD how much shipped to 20783

ghostryder
10-28-2013, 05:53 PM
what is the difference between the BAD and CAD

RalphP
10-29-2013, 12:05 AM
what is the difference between the BAD and CAD

One letter, internal wiring, and ... autolights or not, IIRC.

RwP

ghostryder
10-29-2013, 07:34 AM
I have the CAD probably why my low beams don't come on when I turn lights on all other lights come on. low beams only come on when I push MFS for high beam to stay on lol!

RalphP
10-29-2013, 08:21 AM
That's also a sign of a failed MFS.

Here's how to repair a Gen2 MFS: http://forums.tccoa.com/showthread.php?t=109143

The Gen1 is very similar, just not identical.

RwP

ghostryder
10-29-2013, 10:55 AM
I purchased a new MFS and low beams still didn't work. the new one has CAD on the bottom if it. but I will take the old one apart and clean it up.

RalphP
10-30-2013, 12:22 AM
Check the EVTM (you DO have the EVTM, don't you? You don't? And you wanted to tackle a major rewiring job? Tsk, tsk!) and you'll notice that it's the same circuit TO the MFS for both low and high beams, and it's all from the MFS forward for low and high beams (to be separate).

So if it's not the MFS, it's the wiring from the MFS to the lights.

Can't be much else.

Now, this is not from your year, but this is typical of the Cougar from 1991 up and for the TBird from 1994 and up ... earlier have separate bulbs for high and low beams, but is basically the same:

http://www.philent.biz/images/1994_Cougar_Thunderbird_Headlamps_No_Autolamps.PDF

RwP

ghostryder
10-30-2013, 08:07 AM
I do have the evtm for the 92. and I followed it to the letter when doing the exchange. I changed every wiring harness in the engine bay when I swapped out the dash all wires matched up, even had to get a cruise control unit from a 92 because the unit from the 90 had a different connector than the 92 everything works no check engine light no codes stored in computer turn signal, parking, tail lights brakes all work. auto light works when I cover the sensor I hear it click to come on and the light on the switch itself comes on but no headlights. the MFS I have has CAD on bottom of it I am trying to find one the has BAD on the bottom and hopefully that's my problem. I have tried everything else such as relays fuses. I even pulled the wiring harness back out and compared it to the 90 and its exactly the same except for a couple connections which I got the sensors for from the donor 92

820
10-30-2013, 12:33 PM
The mfs is still availble from ford. i put one in my car from ford. i dont do used electrical parts if i can help it.

S_Mazza
10-30-2013, 12:42 PM
It sounds like it shouldn't be that hard to sort out. Time to get out the multimeter and start tracing power to and out of the switch, and see where it goes dead.

I don't suppose you installed relays for the headlights at any point in the past?

ghostryder
10-30-2013, 04:46 PM
no, never installed any relays