PDA

View Full Version : ABS Pressure Switch harness



Silver R
02-04-2005, 02:58 AM
I'm looking at the diagram that shows how to ground the #4? pin connector on the Pressure Switch electical connector. (Not on the switch itself, but the wire harness going to it)? If I do this, AND the pump runs, then the pressure switch is bad and not the relay because the Pressure Switch tells the relay when to turn on power to the pump.
Does any one have a pic of the actual harness that I need to ground?

After reading and reading some more went ahead and posted the most asked for pics for the abs system from other members threads. I think it might help other members with the same problem.

cougarsc
02-04-2005, 03:52 AM
Your on the right track for diagnosing the pressure switch. The harness has five slots in it. If you look closely, you can see the numbers. That last picture shows what the pressure switch looks like. I've attached a photo with all the connectors and pins.

cougarsc
02-04-2005, 03:59 AM
Here is another shot of the whole assembly.

MercsSC
02-04-2005, 09:45 AM
for diagnosing the pressure switch...check for continuity between pin #3 and pin #5 ..on the pressure switch ....system must be pressurized...so you may have to jump the relay or feed power to the pump ..to pressurize the system ..if it's the switch that is blown ..it's a pain in the a$$ to get at...I swapped out the abs system ..cause I couldn't get anything on the switch ..to remove it ..good thing about spares :) ...dave

Silver R
02-04-2005, 11:16 AM
I tried to check the ABS Pressure switch yesterday but I think I was grounding the wrong wiring harness. I will review and try again today hopefully it's just the switch and not the whole thing.
Thanks for the photos they will help.

Silver R
02-07-2005, 09:23 PM
I finally checked the wiring harness for the ABS pressure switch. I grounded pin#4 and only heard the relay click. Does this mean the pump is shot (replace whole unit) or does this mean I have change the ABS pressure switch. :confused: Any help and comments welcomed.

Silver R
02-07-2005, 09:24 PM
I finally checked the wiring harness for the ABS pressure switch. I grounded pin#4 and only heard the relay click. Does this mean the pump is shot (replace whole unit) or does this mean I have change the ABS pressure switch. :confused: Any help and comments welcomed.

ThunderRoad
02-08-2005, 08:25 AM
pic,s of the relay and where it is located???????????? :cool:

MercsSC
02-08-2005, 05:14 PM
here some wiring ...and relay location ...to test pump motor jump
537B tan/yellow with 538C grey/red at pump motor relay ..that should start the pump..as long as the high current fuse is good ....dave

Silver R
10-31-2006, 12:18 AM
Replaced the whole ABS unit work for a whole year and a half!! But back to the the brake and antilock light Blues!! Does any one have the proper way to jump the relay, and turn the ABS pressure pump on to see if the pressure switch is bad? I had the info but lost it? Never thought I would ever use it again after I replaced the whole unit?:mad:

darkstar_one
10-31-2006, 01:08 AM
i was able to jump start the abs pump... you will need a harness from a donor... cut the connector from the harness and leave about 2 iches of wire... then u basically splice up the wire and plug it into the battery... check out DUFFYs 35th anniversary registry or somethiung like that... it shows which ones are the ones that u need to plug into to check and see if ur pump turns on....

seems the website is dead... i dont know if anyone kept a back up of it. it would sure be helpful!

http://www.sccoa.com/forums/showthread.php?t=65697&highlight=duffy+abs

Silver R
11-02-2006, 09:28 PM
By cutting the connector from the harness and basically splicing up the wire and pluging it into the battery...
You would mean the harness connector to the Anti-Lock Pressure Switch? Is that Correct?:confused:
I did find the website but no info on a swap for the connector.

Link: http://www.35thatr.org/index.html

darkstar_one
11-03-2006, 01:10 AM
here.. i drew this on MS PAINT! should give you the idea of what i am talking about!

DO NOT CUT YOUR HARNESS! CUT ONE FROM THE JUNKYARD!

Silver R
11-03-2006, 01:39 PM
I've found a donor car but which harness to I remove? By the look of the drawing you want me to remove the ABS Pump motor connector. This would mean I should not remove the Pressure Swith Harness? Attached are pic of both connectors. One is round the other Square. Sorry for being a pain just really want to get my bird up and running.Thanks Again for your help.

darkstar_one
11-03-2006, 02:41 PM
the abs pump motor harness is round! cut the round one off! cut it away from the connector towards the main harness! not towards the abs pump motor... you are going to need the connector!

YOU NEED THE CONNECTOR! THAT IS YOUR MAIN PRIORITY! THE 4 PIN ROUND CONNECTOR! THAT IS YOUR OBJECTIVE!

ABS PUMP MOTOR IS FEMALE I BELIEVE! THE MAIN HARNESS IS MALE!

YOU NEED A SPARE MALE CONNECTOR!

IS THIS CLEAR ENOUGH?

Silver R
11-03-2006, 03:11 PM
Very clear. Thanks Again:)

the-big-e
11-03-2006, 03:38 PM
How about this.....

I have connectors like this for all the electrical functions on our SCs.....

Never know when you might need one.....:rolleyes:

darkstar_one
11-03-2006, 05:32 PM
How about this.....

I have connectors like this for all the electrical functions on our SCs.....

Never know when you might need one.....:rolleyes:

that is exactly what i am talking about!!! you got it right!

Silver R
11-06-2006, 09:08 PM
Thanks for the help guys. Will try and find connector in the to buy section. The donor car was crushed!!:( Can't really find many donor cars where I live. It's like finding a needle in a hay stack!

darkstar_one
11-06-2006, 10:22 PM
you can also find some from donor lincoln continentals, the 89 ones

the-big-e
11-07-2006, 10:37 AM
Thanks for the help guys. Will try and find connector in the to buy section. The donor car was crushed!!:( Can't really find many donor cars where I live. It's like finding a needle in a hay stack!

I have a few of these connectors on my parts cars.....

PM me for the details....

Silver R
11-16-2006, 06:19 PM
I went ahead and did a little trouble shooting to my ABS unit today. I checked the voltage on the 4 pin harness on my car and the read 12VDC. I did try the round 4 pin connector (from donor car) I went ahead and connected it to the battery but the ABS pump motor did not work. I also disconnected the harness to the ABS pump motor and grounded Pin #4 but that only made the ABS Relay Click but motor did not work. Then tried testing the pump motor by jumping 537B tan/yellow with 538C grey/red at pump motor relay. But guess what that didn't work..!! :mad: I did check the 10amp fuse inside the car and will be checking the high current fuse next. After all of this I emailed Prior Reman and told them their unit is faulty. Hopefully they can do something for me. I purchased the unit in Feb.05 and after the install hardly used the car due to a bad crank sensor.:(

the-big-e
11-17-2006, 10:26 AM
If you hooked the wire harness you got to the pump motor and the battery and the pump motor didn't come on, then you have a bad pump motor.....

darkstar_one
11-17-2006, 06:41 PM
well if they can, they can go ahead and replace it... or you can replace it yourself! just make sure you remember how all parts and gaskets go back in place..

Silver R
11-17-2006, 10:18 PM
Spoke to a Rep. from Prior Reman and he told me to jump Pin#1 and Pin#4 on the pressure switch, and if that wouldn't work just call him back and get a new replacement unit. I'm going to do that last check and if doesn't work I'm removing the unit! Thanks for the help guys.:D