PDA

View Full Version : tach fix



Coldgin
03-27-2006, 04:41 PM
Is there anyway to fix a faulty tach? Mine sits a 0 when the car is off, but when I start it, it sits at around 3000 and doesn't move. Or is it time to visit the scrap yard?

darkstar_one
03-27-2006, 06:46 PM
its not the tach its ur damn IAC valve acting up.. pull the codes and tell us what u get.... even if the CEL is off doesnt mean you dont have any codes... keep us posted...

Coldgin
03-27-2006, 06:56 PM
I'm not sure if my question was understood properly. My engine isn't actually idling at 3000 rpm. It idles normally, it's just the tach needle that points at 3000 rpm. Whether I idle or accelerate, it just stays there. Even if I just turn the key to the ON position without actually starting the car, the tach jumps up to 3000 rpm and just hovers there.