PDA

View Full Version : Wideband, Do I need one?



91supacoop
11-26-2006, 07:13 PM
Has anyone ever tuned with a Tec-3R? I ask because I was looking through the summit catalouge and considered buying a LM-1 Wideband a/f monitor. i have not yet finished reading the Tec-3r manual, however it seems like the Tec-3r records alot of data. I was wondering if Buying a wideband was neccesary, or does the Tec-3r record enough data for perform a safe tune, making the wideband a redundant piece of equiptment.

fturner
11-26-2006, 07:56 PM
I would think that the most important piece of information you will be recording is the a/f ratio, because if that isn't set right that could very easily destroy your motor. The wideband is the way to go.

Mike8675309
11-26-2006, 10:58 PM
I would contact electromotive and see what they say. you're going to need their HEGO sensor but their docs don't say if it's wide band or not, nor what exactly it's logging.

http://www.directignition.com/