PDA

View Full Version : Engine wiring ? and ic tube ?



SC Ward
02-05-2007, 02:48 PM
OK, now I'm putting the SC engine back in after a rebuild,
getting close to finished, but, have a few 'loose ends', so to speak, like;
where does the sub-harness for the knock sensor and RH O2 sensor
run, to plug in to the main engine harness?

Its a little square gray plug, can't remember, or find, where it runs to;
can't find a pic in either Haynes or Helms manuals,
everything is in there;
i just can't ever find anything when i need it].


Also, I'm having trouble getting the lower IC tube in position to bolt to the LH bracket,
seems to be hung up on power steering hoses or something;
Should these be routed under it, or what?

Thanks in advance, SC Gurus.

Sweet90SC
02-05-2007, 05:09 PM
If your talking about where the lower tube bolts under the PS pump...don't is my advice. remove the stud and forget about it. I took it loose the first time I removed them and never used it again. as far as the grey plug here is an engine pic see if you see it in there....

SC Ward
02-05-2007, 08:19 PM
yah, i'm kinda thinking the same on the IC tube....

The sensor harness i'm looking at is under the passenger side,
near the starter. But i dont know if it goes forward from there,
along with starter wires, or up the back of the block to the FI harness,
or.... ? Cant find any loose plug anywhere to route it to....:confused:

NickM
02-05-2007, 11:34 PM
Goes forward-plug is roughly next to air filter, down on subframe. It's dark here, or else I would take a pic of mine with engine out.

Nick

SC Ward
02-06-2007, 01:35 AM
Thanks Nick!, you're right on the money, i found it below the air cleaner "shelf"; covered up by the A/C hanging over it there. :D