PDA

View Full Version : trans problem



sc2nv
01-12-2008, 07:34 PM
hi guys, hope someone can help. I've got a 95sc auto when i put it in d from P,N.R their is a delay before it actually goes into gear.I do have a pa valve body but that problem exist before. thanks neil..

Ddubb
01-12-2008, 07:51 PM
Whats a PA valve body ?

Check and make sure your fluid level is correct. That could have alot to do with the engagement of the transmission from park to drive.

Otherwise, there is normally a small delay, maybe a couple seconds but not too long. Modifying the seperator plate in the valve body can bring a faster engagement into gear as long as there isnt anything else wrong internally.

- Dan

Rpdboss
01-12-2008, 11:03 PM
Seems fine, My 94 auto does the same thing, at long lights when I have it in neutral that green light can catctses me off guard and I drop into drive, give it gas and forgot about the delay, either spining the wheel and or going a bit sideways.:cool:

Flex
01-13-2008, 04:15 AM
A long delay can be an indication of a problem. Have you changed the transmission fluid recently? A plugged filter will increase delay time and can lead to failure.

XR7
01-13-2008, 04:18 AM
hi guys, hope someone can help. I've got a 95sc auto when i put it in d from P,N.R their is a delay before it actually goes into gear.I do have a pa valve body but that problem exist before. thanks neil..

I do not know to your question... But...


How did you get into D by going to P,N,R

Isn't it in the order of P,R,N, an then D?

Flex
01-13-2008, 04:36 AM
I think what he is saying that there is a delay from any gear to drive and not necessarily in the order he wrote it.