Results 1 to 6 of 6

Thread: no start after new starter

  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Beaumont, TX
    Posts
    741

    no start after new starter

    Car died at lowes the other day. Wouldnt even try to crank. Battery was charged. Pulled it home and installed new starter. Started right up but when I tried to start it again yesterday, I turned the key and it just made a clank noise. Just one "clank" everytime I bumped the key. It started on the third try. I turned it off to see if it would start up again but it now it just clanks. What gives? 95 auto

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    So. Calif.
    Posts
    86
    Defective starter.....

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Beaumont, TX
    Posts
    741
    I wasnt sure if there was relay i missed somewhere besides the one in the fuse box

  4. #4
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Escondido CA
    Posts
    468
    Could be starter solenoid on inner driver side fender.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    St. Charles, MO
    Posts
    20,886
    What you are describing is commonly caused by a loose connection of the trigger wire on the starter. It's the smaller wire with the spade connection. If that's what it is, you just need to unplug the wire, crimp the female connector with some pliers for a tighter fit and reattach the wire.

    David
    1991 SC AOD 4.2..2.3 Whipple..........10.910 @ 125.61
    2016 SRT Challenger Hellcat...............707HP/650TQ

    My Garage

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Beaumont, TX
    Posts
    741
    Quote Originally Posted by David Neibert View Post
    What you are describing is commonly caused by a loose connection of the trigger wire on the starter. It's the smaller wire with the spade connection. If that's what it is, you just need to unplug the wire, crimp the female connector with some pliers for a tighter fit and reattach the wire.

    David
    The new starter came with that wire already connected to it and I had to cut off the old connector off and crimp them together. I guess I need check the new wire where it meets the starter and see if its making good contact.

Similar Threads

  1. cranks but wouldnt start
    By BuRHan90SC in forum Technical Forum
    Replies: 83
    Last Post: 07-21-2009, 12:43 AM
  2. Starter contacts / replacment starters
    By kendall221 in forum Technical Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-10-2009, 07:15 PM
  3. car no start, battery good, bad starter maybe?
    By 35th_tbird in forum Technical Forum
    Replies: 8
    Last Post: 06-06-2005, 11:04 AM
  4. Ford put a new engine in my SC, now it won't start
    By OKThumper in forum Technical Forum
    Replies: 15
    Last Post: 01-29-2003, 08:13 PM
  5. Need help ASAP...... Problem with starter......
    By EdmontonSuperCoupe in forum Super Coupe Club of Western Canada
    Replies: 8
    Last Post: 05-20-2002, 01:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •