Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 34 of 34

Thread: pinpointing engine vibration

  1. #31
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    382
    Good evening


    You could ohms test the injectors without removing them to see if they are in limits. See attachment.


    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...ZLZnThX1VK56RA



    Have you ohms checked and or swap plugs wires to eliminate that issue? See attachment.


    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...TlqvP_HbBibuFw

  2. #32
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Illinois
    Posts
    59
    Quote Originally Posted by sam jones View Post
    Good evening


    You could ohms test the injectors without removing them to see if they are in limits. See attachment.


    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...ZLZnThX1VK56RA



    Have you ohms checked and or swap plugs wires to eliminate that issue? See attachment.


    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...TlqvP_HbBibuFw
    I did the screwdriver trick to listen to the injectors and they all sounded fine. I went ahead and replaced the spark plugs, plug wires, and coil pack. I ran the computer cylinder balance test and it came back good. The damn thing still vibrates and doesn't have any codes...I'm at a loss

  3. #33
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Salem, Oregon
    Posts
    238

    vibration

    Quote Originally Posted by tberger06 View Post
    I did the screwdriver trick to listen to the injectors and they all sounded fine. I went ahead and replaced the spark plugs, plug wires, and coil pack. I ran the computer cylinder balance test and it came back good. The damn thing still vibrates and doesn't have any codes...I'm at a loss
    Just gonna throw my 2 cents in. I had a 95 sc auto that had bad vibration issues when sitting at a light. I checked everything like you did. unfortunately my balancer broke off while driving. the balancer bolt had broken off the engine. have you removed the center balancer bolt?it threw off my timing. with it running at idle in my driveway nothing vibrated or moved only when in gear.
    if its not the balancer or bolt have you checked the driveshaft and all connections?
    gotta say visually my balancer did not seem to move or vibrate at all when seeing the engine running. but that bolt sheared right off. just hope if that is the problem you catch it in time.
    Last edited by TBirdSC89; 08-28-2017 at 02:09 AM.

  4. #34
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    382
    Good morning

    It appears that overall health of the engine and transmission is good. I would take a look at the crank shaft pulley and bolts. Every DAYCO harmonic balancer installation I've done required a slight enlargement of one of the 4 crankshaft pulley mounting holes. But too much will cause the pulley to shift in rotation and a vibrating engine.

    See attachments.

    http://www.sccoa.com/forums/showthre...ey-bolts/page2

    http://www.sccoa.com/forums/showthre...33244-balancer

    http://www.sccoa.com/forums/showthre...ad-rod-bearing

    http://www.sccoa.com/forums/showthre...at-to-do/page2

    You might find the bolts have "necked down" and or slightly bent.

Similar Threads

  1. Engine Vibration Problem-see my fix on last page
    By mywhite89 in forum Technical Forum
    Replies: 16
    Last Post: 10-18-2007, 10:28 AM
  2. Engine Vibration
    By John Temple in forum Technical Forum
    Replies: 6
    Last Post: 02-27-2004, 07:34 AM
  3. engine vibration?
    By jre97 in forum Technical Forum
    Replies: 21
    Last Post: 01-26-2004, 06:10 PM
  4. engine vibration at 2200 to 2500 rpms
    By creeperxr7 in forum Technical Forum
    Replies: 5
    Last Post: 07-28-2003, 03:58 AM
  5. engine vibration
    By luvmy95sc in forum Technical Forum
    Replies: 2
    Last Post: 11-10-2002, 04:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •