Results 1 to 2 of 2

Thread: Running fine one second; High idle the next

  1. #1
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Los Angeles
    Posts
    210

    Running fine one second; High idle the next

    Driving the afternoon with everything running perfect on my 92 auto. Then at a light, the idle shoots up while in gear to 1100rpm. Wasn't sure what was happening due to the night before it stalled at the light with the boost gauge vacuum nipple popped off.
    No problem there with just a lengthening of the line and back in business. Today was a whole different story. 2000rpm in park with a resonating humming noise that seems to orginate from the intake side/air filter housing. It runs fine once underway but only when coming to a stop; high idle and a humming sound. Filter seems ok(K&N drop-in). Could there be foreign matter in the intake? Could it be my torque converter?

    Thanks to all!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    calif
    Posts
    125
    It sounds like the Idle Air Control " IAC" mounted on the throtle body. check your computer codes to be sure so your not mad at me if you change it and I'm wrong.
    EddiE

Similar Threads

  1. Still Stumbling, Running like poo....
    By Thomas A in forum Technical Forum
    Replies: 20
    Last Post: 05-12-2004, 11:29 PM
  2. Car will idel fine, but won't run in gear?
    By Tim Groth in forum Technical Forum
    Replies: 4
    Last Post: 10-06-2003, 09:37 AM
  3. Occaisional high idle, jerky running, C/E light
    By JAFO in forum Technical Forum
    Replies: 8
    Last Post: 10-01-2003, 02:01 PM
  4. High Idle???
    By Dutch Bird in forum Technical Forum
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2003, 07:32 PM
  5. Idle High - IAC?
    By BamaSC in forum Technical Forum
    Replies: 1
    Last Post: 06-21-2002, 07:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •