Results 1 to 6 of 6

Thread: My 145 speedo doesnt work

  1. #1
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    56

    My 145 speedo doesnt work

    Well, bought the speedo and the needle does not move, but the rest of it does work. Any ideas on what to look and what to do to ix it?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    South Central Los Angeles
    Posts
    3,538
    if it doesnt work then u should probably check the speedo gear in side the head, i believe that there is this lil sticker that falls in between the gears and makes it non operational. if its not that then return it.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    767
    Could be a bad VSS sensor.

    See if a small manufacturing sticker fell off and is blocking movement. Also, has the needle ever been taken off? If so, the counterweight maybe off. You may need to get it calibrated at a speedometer shop.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    56
    Yeah, I had to take the needle off to put the correct mileage that my car has, I didnt know you had to recalibrate it, but still it should work, or not??

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    767
    Try installing the needle at the 30MPH position, and the needle should rotate back to or close to 0 MPH. Keep trying different MPH till the MPH rotates back to 0 MPH

    Another way with the engine running.
    You can try to install the needle while the car is running. Pull the emergency brake and put the trans in D. With the instrument cover off, slip the needle back on.

    These steps should get the speedo working, but you need to check the accuracy.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    56
    When I put the needle in 30mph it will stay at 30mph.. Any suggetsions??

Similar Threads

  1. speedo
    By Charkly in forum Technical Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-07-2003, 09:21 PM
  2. speedo?
    By drak347 in forum Technical Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-05-2003, 01:53 PM
  3. 145 speedo
    By Charkly in forum Technical Forum
    Replies: 3
    Last Post: 04-25-2003, 01:50 PM
  4. Got a good deal on body work and paint at Maaco
    By syphon in forum Non Technical Forum
    Replies: 5
    Last Post: 04-22-2003, 07:26 PM
  5. speedo glitch
    By quick35th in forum Technical Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-20-2002, 12:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •