Results 1 to 7 of 7

Thread: Changed my plugs...You won't believe...

  1. #1
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Lincoln, NE
    Posts
    2,062

    Changed my plugs...You won't believe...

    Well, changed my plugs in the '92 a couple days ago. I'm not sure how it ran. Apart from the obvious age and wear of the plugs, I gapped one, just to see. Well, the gap amazed me. It was an astounding .073! No wonder my SC was slowing down over the course of the summer, even with mods. Last spring it ran a 15.007, then with more mods it later ran a best 15.3 then this last fall it ran a best of 15.5. But mods were installed between the first and second time I went to the track. Now I've got full exhaust, roller rockers, new plugs, and 5% pulley over what my mods were then. The new plugs I'm sure will help greatly. I'm just amazed that my SC ran at all with those worn and massively gapped plugs. (And yes, I'm sure they were the original plugs from the factory)

    Word to the wise for you guys with just a hint of idle trouble. Check the small stuff first...Plugs, wires, vacuum leaks, etc before you go further. Many times that's what it is. Just something small.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Blair, Nebraska
    Posts
    3,257
    And remember when putting your engine back together - to double check some of the little things Good luck with that today Sam.. wish I could be there when you take the first test drive.

    -Andy "Melon"

  3. #3
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Tricking ho's up and down the avenue
    Posts
    3,078
    Bigger gap, bigger spark! RAWR

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hawthorne CA
    Posts
    300
    Quote Originally Posted by al35thsc
    Bigger gap, bigger spark! RAWR

    hey al you mean ROAR

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Tricking ho's up and down the avenue
    Posts
    3,078
    Quote Originally Posted by LostDreamer
    hey al you mean ROAR
    You say tomato....I say rawr.

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Location
    NYC
    Posts
    17,430
    Doesnt suprise me one bit..EVerytime I pull plugs from an SC they are like that or worse!
    They don't call me "SLOWPOKE" for nothin!
    http://www.sccoa.com/forums/garage_v...vehicle&id=110
    Quote Originally Posted by ricardoa1 View Post
    I love the filter. Its pimp. paper element and 10Mircron filtration, 12" long cause size matters.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Lincoln, NE
    Posts
    2,062
    Quote Originally Posted by Melon
    And remember when putting your engine back together - to double check some of the little things Good luck with that today Sam.. wish I could be there when you take the first test drive.

    -Andy "Melon"
    The "little things"...Well, we never did figure out what the knocking was. We got the valve covers back off and I took off all the rocker arms...put them back on (the same way I did 2 days ago) and when I started her up, she just purred. Non of the push rods were off or anything...Not sure what it was, but she's running. Best I can figure is that she was mad at me yesterday for calling her all those names...LOL!

    Everything is good now except for an exhaust leak. I'm going to try to fix that tomorrow if the weather cooperates. I'm not sure that it will though. I'll probably end up having to take it over to a heated garage to get that done. But does she scream now...

    The really wierd thing is that I only lost about 1 lb of boost. Go figure...Fuel true dual 2-1/2" exhaust over stock and I'm still over 14 lbs of boost. I was pegging it with the stock exhaust...I'm figuring about a 3 lb loss in boost pressure from the exhaust.

    And Damon, I've never seen plugs that bad...Not even the ones that I swapped out of my '89. I don't think they were the original plugs though...These definately were. Now I've got some iridiums in there...so they should last a little while.

Similar Threads

  1. Changed Spark plugs...car run worse?
    By Gregssc in forum Technical Forum
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2004, 02:54 AM
  2. How many times have you changed plugs in one day?
    By XR7 Dave in forum Technical Forum
    Replies: 9
    Last Post: 04-12-2004, 11:44 PM
  3. changed plugs/wires...plugs were kind of white!
    By SCboost in forum Technical Forum
    Replies: 7
    Last Post: 08-12-2003, 08:44 PM
  4. changed plugs and wires...sputtering gone!
    By SCboost in forum Technical Forum
    Replies: 0
    Last Post: 08-12-2003, 06:39 AM
  5. Bought some Iridium plugs today
    By V6Sprout in forum Super Coupe Club of Ontario
    Replies: 8
    Last Post: 08-12-2002, 10:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •