Results 1 to 5 of 5

Thread: Car stalled, now it won't start...

  1. #1
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Greenville, South Carolina
    Posts
    336

    Car stalled, now it won't start...

    I'm still learning to drive a stick & I was backing the car up to park it beside the house & I stalled it. I tried to crank it back up & it cranks but won't fire. Started up just fine when I went to move it. It does have a new cam sensor. I was wondering if the fuel pump shut off got tripped maybe? How do you reset it?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    LAS VEGAS
    Posts
    204
    Quote Originally Posted by racer94lx
    I'm still learning to drive a stick & I was backing the car up to park it beside the house & I stalled it. I tried to crank it back up & it cranks but won't fire. Started up just fine when I went to move it. It does have a new cam sensor. I was wondering if the fuel pump shut off got tripped maybe? How do you reset it?

    Thanks
    reset fuel pump driver side trunk,pull back panel on quarter panel.. red or white button ..i think

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Greenville, South Carolina
    Posts
    336
    Found it, did it, still won't start. I think the fuel pump finally died. Luckily, I had already ordered one a few days ago but won't get it until Thursday. I also had 0 fuel pressure.

    This is going to be a finicky car, I can tell.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    LAS VEGAS
    Posts
    204
    Quote Originally Posted by racer94lx
    Found it, did it, still won't start. I think the fuel pump finally died. Luckily, I had already ordered one a few days ago but won't get it until Thursday. I also had 0 fuel pressure.

    This is going to be a finicky car, I can tell.
    Look in front of the battery, there is a ground wire that looks like an inline fuse.. be sure this it secure. I changed my fuel pump and then found out this connection was loose

  5. #5
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Cary, North Carolina
    Posts
    5,075
    I had a feeling that was what your problem was. Hope you get it running soon.

Similar Threads

  1. Found a beauty need a little help
    By biggreg in forum New SC Owner Forum
    Replies: 4
    Last Post: 02-05-2005, 12:34 AM
  2. Car won't start!
    By sc0tty8 in forum Technical Forum
    Replies: 7
    Last Post: 06-21-2004, 11:42 PM
  3. car turns but doesnt start
    By twylightbird in forum Technical Forum
    Replies: 3
    Last Post: 05-30-2004, 01:56 PM
  4. car won't start?!?!?!?!?!
    By 35th_tbird in forum Technical Forum
    Replies: 18
    Last Post: 01-08-2003, 05:16 PM
  5. what the heck!!...car won't start because of alarm
    By red Supercoupe in forum Technical Forum
    Replies: 10
    Last Post: 10-03-2002, 06:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •