Results 1 to 4 of 4

Thread: big sc problem( i think)

  1. #1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    westland,MI
    Posts
    143

    big sc problem( i think)

    here it gos i have brand new sc motor .30 over forged pistons a good size cam i was reground,76mm maf C&L,bbk 70mm throttlebody,42 lbs.injectors lucas,stock intake,fuel rail stock,heads have valve job better springs ported and polishedalso milled down,brand new plugs and wires motocraft,bhj blancer,95 blower ported,underdrive pulley, rasied top!!!!!!!!!!ok motor sparks gets gas and have very good cylinder pressure!!!!it will start then maybe ten seconds later i just dies!!!!!!!!SOMEBODY PLEASE HELP!!!!!!!!!!!im about to show an sc what a 12ga is!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    46
    vacuum leak is what it sounds like that is the number one cause of our cars doing that.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    SE CT
    Posts
    728
    ditto. mine did that when I put it back together after doing HGs. Hard vac tube on recirc valve cracked.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Addison, IL
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by scooby
    here it gos i have brand new sc motor .30 over forged pistons a good size cam i was reground,76mm maf C&L,bbk 70mm throttlebody,42 lbs.injectors lucas,stock intake,fuel rail stock,heads have valve job better springs ported and polishedalso milled down,brand new plugs and wires motocraft,bhj blancer,95 blower ported,underdrive pulley, rasied top!!!!!!!!!!ok motor sparks gets gas and have very good cylinder pressure!!!!it will start then maybe ten seconds later i just dies!!!!!!!!SOMEBODY PLEASE HELP!!!!!!!!!!!im about to show an sc what a 12ga is!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hey Scooby 12ga will only create more problems. Is this just after motor install? these fords will fall on there face when they try to idle after battery has been disconnected. The pcm needs to relearn have you tried driving the car. After driving certain amount of miles should be ok. If not I would lean towards vac leak, dosent neccesarily have to be a broken line could be cracks small and hard to see along lines.

Similar Threads

  1. Stock CD player/Radio problem, PLEASE HELP!!!
    By dbledown00 in forum Technical Forum
    Replies: 20
    Last Post: 06-22-2013, 12:39 AM
  2. HELP with misfire problem
    By trench in forum Technical Forum
    Replies: 5
    Last Post: 09-23-2007, 11:41 PM
  3. New or Still Old Problem
    By T1Bird in forum Super Coupe Club of Ontario
    Replies: 30
    Last Post: 06-30-2003, 10:09 AM
  4. Latest problem...and the search for the cause!
    By Bill McNeil in forum Super Coupe Club of Ontario
    Replies: 17
    Last Post: 05-07-2003, 10:14 PM
  5. Just bought - BIG problem! (long)
    By jaredebel in forum Technical Forum
    Replies: 12
    Last Post: 03-10-2003, 07:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •