Results 1 to 6 of 6

Thread: Wierd Problem

  1. #1
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Falling Waters WV
    Posts
    723

    Wierd Problem

    My car seems to have a wierd miss. After holding full throttle for a long period of time the car will all of a sudden start missing horribly. It acts like its running on 2 cylinders. The check engine light will come on. The wierd thing is if you shut the car off asnd restart it the miss goes away and it runs normal. What would cause this?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Latitude: 41.909147 Longitude: -72.450263
    Posts
    2,031
    Quote Originally Posted by chadder1313 View Post
    My car seems to have a wierd miss. After holding full throttle for a long period of time the car will all of a sudden start missing horribly. It acts like its running on 2 cylinders. The check engine light will come on. The wierd thing is if you shut the car off asnd restart it the miss goes away and it runs normal. What would cause this?
    Those symptoms could be cause by a number of issues.
    Check the following:
    • Pull the codes and post them here.
    • Remove all your belts and firmly pull on you harmonic balancer and insure it doesn't move. Start the car with no belts and insure it doesn't wobble.
    • Check or replace your crank sensor.
    • If itís an 89-93 SC, remove you DIS module and insure it has a good coating of Heat Sync compound on the matting surface. Clean and replace the compound
    • Swap the DIS with a known good one.


    Don't crash into a tree just to avoid a skunk!


  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Falling Waters WV
    Posts
    723
    How do you check the crank sensor?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Latitude: 41.909147 Longitude: -72.450263
    Posts
    2,031
    Quote Originally Posted by chadder1313 View Post
    How do you check the crank sensor?
    If your crank sensor was bad, likely it will cause a CEL. If you got a CEL then you can pull the code either by using a code scanner or a jumper and match it up to what's in the manuals.


    Don't crash into a tree just to avoid a skunk!


  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Indy
    Posts
    232
    The running on 2 cyl symptom is a bad DIS behaviour.
    The reapplication of a good heat sink compound may buy you a little time.
    Take the screws that hold the DIS out, clean the old compound off,
    shine up the bottom of the DIS, and the AC bracket that it mounts to.
    Get some good heat sink compound from the Computer Store.
    (I use Artic Silver from Frys Electronics) Apply a "thin" coat across the entire mounting surface. Tighten the screws down a little at a time. Get it snug, but don't tighten it like a lug nut.

    Sometimes this will bring a flakey DIS back to life.

    Hope it works for you

  6. #6
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Falling Waters WV
    Posts
    723
    Thanks for the replys.

Similar Threads

  1. Stock CD player/Radio problem, PLEASE HELP!!!
    By dbledown00 in forum Technical Forum
    Replies: 20
    Last Post: 06-22-2013, 12:39 AM
  2. HELP with misfire problem
    By trench in forum Technical Forum
    Replies: 5
    Last Post: 09-23-2007, 11:41 PM
  3. Problem here!
    By Gregssc in forum Super Coupe Club of Ontario
    Replies: 1
    Last Post: 07-16-2004, 09:16 AM
  4. Wierd MAF problem
    By Stelar SC in forum Technical Forum
    Replies: 12
    Last Post: 05-19-2003, 10:06 AM
  5. Latest problem...and the search for the cause!
    By Bill McNeil in forum Super Coupe Club of Ontario
    Replies: 17
    Last Post: 05-07-2003, 10:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •