Search results

  1. S

    89 SC won't run above 1500rpm

    Since the DIS was mentioned, where do I find one? Super Coupe Performance? Seems to be about as available as the crank sensor.
  2. S

    89 SC won't run above 1500rpm

    Doug H - DIS was replaced a few years back. I have a Motorcraft Cam senor on the shelf (NOS). I never considered the DIS. Easy swap though. KMT - As far as I know, the upshift light is not on when I crank it. Although it doesn't crank long before it starts so I haven't paid attention. I...
  3. S

    89 SC won't run above 1500rpm

    89 SC has run great (within reason) for the past 34 years. Last summer the cam sensor finally died. I replaced it and drove it for a few weeks until the clutch master cylinder took a dump. about 2 days after that, I was on my way to the grocery store (maybe a mile from home) and out of the blue...
  4. S

    Serious power loss between 3.5k - 4k RPM

    "How old are the plugs?" To be honest, they're probably the ones from the factory... I know, I know I REALLY should change them. It just seems like a real PIA job. The older I get, the lazier I get!! Thanks for the ideas man, I'll poke around under the hood and do some reading. Maybe I'll get...
  5. S

    Serious power loss between 3.5k - 4k RPM

    Ironically, the belts were just replaced last summer and the idler & tensioners looked & felt good. Honestly I have no idea how to check the cats other than knowing where they are... LOL! And yes the exhaust seems normal and even out back. Is it possible the supercharger bypass is opening a...
  6. S

    Serious power loss between 3.5k - 4k RPM

    Greetings, I cannot remember if I asked this last summer or not... '89 SC, bone stock, 5 speed w/ 61k miles. I lose power between 3500 - 4000 RPM. The boost gauge starts dancing and I hear a weird air discharge sound. It's almost as if someone shuts off the supercharger. I first thought it...
  7. S

    Stock SC wheel paint

    I tried searching the forum with no results... Does anybody have a paint code for stock '89 SC wheels? The last time tires were put on this car was 1994 and even though the weights were coated there's a tiny bit of corrosion that I want to clean and touch up. Anyone? Bueller... Bueller??
  8. S

    Stock Muffler Replacements?

    I'm Ok with a little louder, I just don't want that blatty V6 sound. Of course, if I'm not Removing the resonator I should be ok. Thanks!
  9. S

    Stock Muffler Replacements?

    Greetings all, I've got what sounds like a loose baffle in my passenger muffler. Took it to my exhaust guy to replace them both... No deal, the passenger muffler is nowhere to be found. What do you suggest to replace the stock mufflers? I don't race the car, I don't want to change the...
  10. S

    89 SC Blower motor (NON-Climate Control) not working

    Greetings, This forum has been a huge help to me over the years, and I rarely (if ever need to ask a question). But... Drove to work on a cold morning, had the heater on. Came out of work, started the car, no blower motor. OK cool, most likely the resistor. Picked up a Motorcraft piece...
  11. S

    Many thanks!

    Greetings, I've been lurking here for YEARS, mainly when something breaks... Just wanted to thank everyone here for posting info and suggestions that have saved me a crap-load of money over the years; Most recently (this morning) a bad IAC valve -- replaced and running strong again! With that...
  12. S

    Stupid Electronic Suspension.....

    Thanks all. I will get to it this weekend. This baby is way different then that Eagle Talon I used to have... Mainly because it runs for more than 3 weeks without costing me $500!!!! Don't even get me started on that thing..... I'll post my results.
  13. S

    Stupid Electronic Suspension.....

    Ummmm..... No joke, 30 seconds after I clicked the "post" button I found the post on the actuator blades. :eek: I'm going to try it, but If anyone else has any other ideas or advice, I'd love to hear them!! Thank you, Scott G.
  14. S

    Stupid Electronic Suspension.....

    Greetings folks, Got a 89 5spd with just over 40k on it; Bone stock. Fired up the car last weekend and the stupid "Firm Ride" light blinks at me 4 times and quits, then four times and quits, etc.... This only happens when I have the ride control flipped to "Auto". By the feel of the thing...
  15. S

    Clutch issues....

    Will do. Thanks a ton.
  16. S

    Clutch issues....

    It does. If anything, it acts almost as like there's too much in it.... I realize that's nearly impossible.
  17. S

    Clutch issues....

    Have an 89 SC (5 speed). Has only had maybe 200 miles put on it in the past two years. I drove the crap out of it (mileage-wise) this weekend, and noticed that the clutch pedal is grabbing REAL high, like almost all the way out. It's definately not slipping, and I thought it might come back with...
Back
Top